Umetnosti, oh umetnosti… Gola li si danas? – Deo 1.

P1010094

Naturističko kampovanje u toku nedelje umetnosti

Jula 2022. godine – Siki kod Segedina, Mađarska

Po treći put je Udruženje „Naturisti Srbije“ bilo pristuno na Nedelji umetnosti u kampu i plaži kluba Siki (Sziki na Mađarskom), i to 2019, 2021. i ove 2022. godine. Veliko ushićenje nas je pratilo od ranog jutra. Znali smo da nas čeka lepo, nesvakidašnje i neponovljivo iskustvo. Ono što smo doživeli ispričaćemo u tri priče: prva priča je o lepoti kampovanja, druga priča o divnoj prirodi koja nas je okruživala, a treća priča će pisati o umetnosti koja nam je tamo bila predstavljena.

Toplo jutro, izlazak sunca, oblaci nad Banatom – uvek jedinstveno i zanimljivo. Prvo zaustavljanje je bilo u Zrenjaninu, drugo Žablju, treće u Novom Sadu, pa smo nakon toga krenuli pravo na sever ka Horgošu.

Na sledećoj fotografiji se vidi da Korolini nedostaje radio i da je selotejpom otvor pripremljen za dalju preradu kontrolne table i formiranje slotova za smeštaj stvari i planiranog nosača za čaše. I bez toga, vesela družina uživa u vožnji pri savršenom danu i putuje put severa.

Stigli smo na vreme, taman nakon otvaranje izložbe, gde nam je ponuđeno piće dobrodošlice, kao i obično, ali je Geza s porodicom morao da nastavi put dalje, kako je i najavio dan ranije. Videli smo se s njim i imali smo vremena samo da se pozdravimo, ali smo i tako malo vremena iskoristili da na njegovu inicijativu, vlasnik Janoš Šandor svim prisutnim učesnicima iz našeg udruženja podeli besplatne godišnje markice INF-FNI i čak da uračuna one koji su planirali dolazak tek u nedelju. Hvala Gezi i hvala Janošu na ukazanoj velikoj časti. Nažalost, nismo stigli da se slikamo s Gezom pre nego što je otišao.

Sutradan smo saznali da smo od Janoša dobili još besplatnih poklončića – besplatan parking, mesta za šatore, ručak i piće. Mnogo smo se obradovali ovim divnim gestovima poštovanja i dobrodošlice. Hvala od ♥♥♥ !!! Nastojaćemo da ostanemo redovni posetioci i učesnici u događajima i pravi ljubitelji ovog zaista izuzetnog FKK kampa.

Ovaj mališan vam je predstavljen prošle godine na kuvarskom takmičenju. Da li se sećate onih magičnih zalazaka sunca?

Aparati najnovije generacije poznati kao PEN ili „palačinke“, ovaj mali zmaj bogatih boja snima fotografije u visokoj rezoluciji, snima filmove HD kvaliteta, sa zamenljivim mikro 3/4 objektivom, veoma naprednog procesora 16MP MOS sensor, TruePic VI processor, u RAW i drugim formatima, sa tačskrin displejem od 3 inča, a koji se za potrebe selfija izdiže iznad aparata. Fotografije sa ovog putovanja su, osim ovim aparatom, snimane i sa tri telefona.

Detalji kamperskog života u nekoliko prizora (Mi, prve dve fotografije, koje prikazuju naš bivak).

Ono, kad ti je najveća briga u trenutku ta da li ćeš da fotografišeš plavi lak na noktima stopala zajedno sa SRB nalepnicom ispod stop svetala na kolima – vertikalno ili horizontalno. Pa, dilema je bila toliko velika da je rešenje bilo jedino moguće – da se snime dve fotografije. Evo ih. 🙂

Momci su bili odlični vozači i drugari, a zbog njihovog iskustva i opreme kuvali su na primusu sjajnu kafu, ručali smo na našem kamperskom stolu, dok smo sedeli na našim kamperskim stolicama, dok smo jeli iz naših kamerskih tanjira i pili iz kamperskih šolja i čaša. Dva dana smo živeli život van civilizacije i uživali u svakom trenutku. Obedovali smo bez odeće, kao i šetali, kupali se, fotografisali (odeća na fotografijama je nošena samo uveče, kad je vreme to zahtevalo)…

U nastavku, još malo fotografija kampa…

Fotografija koja je sabrala sve u jednom potezu – hladovinu, šatore, živu ogradu, drveće, vedrinu sunčanog neba, oblake, košarkaški koš (teren sa malim golovima ispod se na slici ne vidi) – uživanje, odmor i relaksaciju!

Sledećih par fotografija nas uvodi u priču broj dva sa ovog izleta, a to je priča o prelepoj prirodi Sikija, o divnom tamoplavom nebu, prijatno provedenim kišnim momentima i suncu koje je odmah nastavilo da nas greje i raduje.

Mislim da je ovo otisak broj 43 ili 44. Šta vi mislite?

Pozdrav iz Sikija od Tanje

Tekst napisala, a fotografije priredila: Tanya

Sve fotografije snimili, a lične odobrili za postavljanje na sajtu: Tanya, Mikky i Vlada.

Fotografije kampa i modela body arta odobrio za postavljanje na sajtu: Dr. Janoš Šandor

Jedno mišljenje na „Umetnosti, oh umetnosti… Gola li si danas? – Deo 1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *