Pismo članovima II

Eko-naturisti Srbije_resize_resize

Dragi članovi i prijatelji udruženja,

u subotu smo vam poslali pismo kojim smo vas obavestili o aktivnostima i planovima, te pozvali da date svoj doprinos, kako bi Udruženje „Naturisti Srbije“ još bolje radilo. Zbog toga bismo sada voleli da se osvrnemo i pomenemo one koji su to već uradili i dali primer koji bismo voleli da se sledi.

Naš prijatelj Geza, fotograf, naturista, vođa puta ka Mađarskoj i figurativno i bukvalno, uvek na čelu kolone, na našem sajtu ima posebno mesto priznanja i zahvalnosti.

Neki naši članovi su nam priuštili da pogledamo fotografije i pročitamo priče sa njihovih letovanja ove godine.

Naš član Bekan dao je tri fotopriče o svom pristupu naturističkim fotografijama kroz specijalne filtere.

Pomenimo i donatore za akcije udruženja.

Esejista i literarni promoter našeg udruženja nas je ovih dana obradovao svojim radom i trudom da u pisanje unese svu svoju obrazovanost, ozbiljnost i posvećenost. Ne, nije nas iznenadio. Već je kod nas objavio sonete, koji su na našem sajtu imali veliku čitanost, rane prozne radove u vidu kratkih priča o druženju, ali ovo što sada nudi je jedan antropološki pristup važnim naturističkim pitanjima, temama iz kodeksa ponašanja, daje odgovore kroz uputstvo za korišćenje naturizma na najbolji mogući način. Nekoliko najnovijih tekstova i pesma o Jaglici predstavljaju sâm začetak zbirke pod radnim nazivom Gola bisernica, koja će jednog dana verujemo postati vodič koji bi svaki naturista trebalo da pročita. Kroz njegove tekstove provejava povetarac radosti, svežina koja nadahnjuje i koja zove da svako ko pročita poželi da postane naturista. Samo nastavi tako, Sale Naturale! Uz tebe smo!

Na izbornoj skupštini najavljenoj za mesec januar 2023. godine, koja će se održati u Banji Sent Eržebet u Morahalomu u Mađarskoj, dodelićemo priznanja zaslužnim pojedincima, koji su na razne, sebi svojstvene načine, dali doprinos razvoju naturizma i našeg udruženja. Pozivamo vas da nam se pridružite na tom putovanju i prisustvujete dodeli.

Takođe vas pozivamo da predložite koga bi po vašem mišljenju trebalo da uključimo i dodelimo priznanje. Hvala.

Uživajte,

Udruženje „Naturisti Srbije“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *