Peskara, moj prvi put

293601555_617249259597975_1646831164219000350_n

Desilo se avgusta 2022. godine

Kada mi je prvi put prijatelj pomenuo reč Peskara, pomislila sam: ,,O boze, na šta li liči to mesto?“ Bio je uporan, a ja sam krenula sa njim sa dozom nepoverenja …

Kad smo stigli, bilo mi je drago što sam tu i što nisam dozvolila da me spreči moja pogrešna procena. To mesto je čarobno i ujutru i u podne i uveče – jednom rečju – ,,priroda“.

Morate videti taj izlazak sunca, koje se umiva u čistoj vodi jezera, a onda se stidljivo ogledne na površini vode i dan može da počne. Već u podne su se tu okupili razni ljudi, različitih profesija, različitog fizičkog izgleda i karaktera, ali sa istom ljubavlju prema prirodi, što ova plaža i ovo mesto može da im pruži. Onda čarolija može da počne…

Na plaži se uglavnom čuje smeh, razgovor među poznanicima…Volim što su deo mog dana, jer su nekako drugačiji od ljudi koje sam upoznala na drugim mestima… Opet bih iskoristila onu magičnu reč ,,priroda“.

Labudovi sa svojim mladuncima glavna su atrakcija ovog jezera.

Veče na jezeru je već iskustvo za sebe. Počev od zalaska sunca, koje mrzovoljno odlazi na spavanje, jer bi se još malo kupalo u bistroj vodi jezera punoj ribica, pa do izlaska meseca i neba koje je okićeno zvezdama, a koje izgleda kao prelepa balska haljina prepuna štrasa, razapeli smo svoj šator, koji je kao pečurka stajao na obali.

Tišina…..

Čuje se tek poneki cvrčak,a onda,sa druge strane jezera počinje muzika. Doduše za moj ukus preglasna, ali priroda već učini svoje i uljuljka u san, pa se ovde zaspi kao beba.

Nisam se pokajala što sam došla na Peskaru. Ubeležila sam je kao još jednu moju omiljenu nudističku plažu. Jedva čekam da joj se vratim.

Do skorog viđenja….

DADA

Fotografisala DADA

Objavljeno pod Blog

Jedno mišljenje na „Peskara, moj prvi put

  1. tanja Autor člankaOdgovor

    Draga Dado,
    taj dan je članovima Udruženja „Naturisti Srbije“ bio ulepšan upoznavanjem s vama, novim prijateljima Peskare. Nadamo se da ćemo se dugo i lepo družiti, a naročito to da ćeš postati redovna omiljena autorka tekstova na sajtu. Hvala ti. Vidimo se uskoro na našem omiljenom mestu – Peskari!
    Pozdrav
    Tanya

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *