U potrazi za naturizmom – Dunavskom magistralom ka istočnoj Srbiji, podvučeno žutom šapom

P1180110-1

Niz Dunav, 17–19. septembra 2021. godine

Na početku bismo da se zahvalimo našem dragom esejisti, koji je pored ukrašavanja našeg veb sajta, imao sluha za budućnost, pa se donacijom koju je priložio za kupovinu dela goriva, pomogao da se ovo veoma bitno putovanje i ostvari. Hvala ti, Sale Naturale.

Krajnji cilj putovanja su bili etno-kompleks „Vlaška kuća“ u selu Velika Vrbica kod Kladova i umetnička galerija pod vedrim nebom eko-etno kompleksa „Kapetan Mišin breg“ kod Donjeg Milanovca, gde su susreti unapred najavljeni i na kojima se razgovaralo o mogućnostima nudističkog odmora za buduće letnje sezone.

Na put je i pošao i mali žuti mačak Siki, koji je dobio ime po istoimenom FKK resortu u Mađarskoj, a koji je svojom hrabrošću i lepim ponašanjem obogatio pređenih 750 kilometara. Ovo je foto-priča o samom putovanju i lepim mestima koje smo obišli, a u sledećoj priči ćemo ispričati sve o tome kakvi su bili razgovori o mogućnostima za nudizam, kao i ponude koje smo dobili.

Na fotografijama se zapravo najviše vidi druga obala Dunava – Rumunija. Uživajte u njima, baš kao što smo mi uživali u putovanju.

Prvo stajalište je bilo Srebrno jezero.

 • Golubac – najveća širina Dunava na njegovom toku od preko 6 kilometara. Na fotografijama se nalazi Golubačka tvrđava.

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%8

 • Mali Kazan i Veliki Kazan – dve klisure, u kojima se meri najmanja širina i najveća dubina Dunava na celom njegovom toku.

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD_(%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B0)

Plaža u Kladovu

Etno-kompleks Vlaška kuća u Velikoj Vrbici, koji se nalazi na 9 kilometara od centra Kladova. Na fotografijama se nalazi i vlasnik Slaviša Tufajić, o čemu ćemo više pisati u sledećoj priči.

Vožnja čamcem do plaže, momenat nakon izvlačenja čamca na obalu i vraćanje čamca kući traktorom.

Nudistička plaža u Velikoj Vrbici, koja se nalazi u maloj uvali, na oko 500 metara od Vlaške kuće – prvo autom, pa onda čamcem.

 • Vodopad Blederije

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4_%D0%91%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5

Eko-etno kompleks „Kapetan Mišin breg“ i galerija umetničkih skulptura na otvorenom nalazi na samom vrhu brda i sa koje se pruža spektakularan pogled na Dunav. Na fotografiji smo sa upravnikom ovog umetničkog centra, Bosonogim Žikom, koji ne nosi cipele 365 dana u godini, a koji nas je dočekao sa oduševljenjem.  

Donji Milanovac, grad koji se zbog izgradnje brane i jezera koje se formiralo, „popeo“ na brdo…

Fotografisali Tanya i Dejan

Napisala i priredila – Tanya

6 mišljenja na „U potrazi za naturizmom – Dunavskom magistralom ka istočnoj Srbiji, podvučeno žutom šapom

 1. Aleksandar Odgovor

  Predivni krajolici na istoku naše zemlje pružaju svakome ko tamo kroči zaista jedinstvene i neponovljive utiske. Prošlogodišnji jednodnevni izlet koji sam preduzeo do manastira Tumane rečito o tome svedoči, a evo prilike da, Golubačku tvrđavu i ostale lokalitete „proveri“ i ekipa naturista koja je obišla opisano.

  Šansa za domaći naturizam nisu samo bazeni i plaža na Savskom jezeru nego i Dunav, ali ne onaj „kod Novog Sada“ već istočnije…

 2. Povratni ping:Idemo u… Kladovo, na etno-nudistički vikend – Prvi poziv

 3. Povratni ping:U potrazi za naturizmom – Dunavskom magistralom – II deo Spektakularni „Kapetan Mišin breg“ kod Donjeg Milanovca

 4. Povratni ping:Najave za proleće–leto 2022. godine

 5. Povratni ping:Idemo u… Siki i Kladovo

 6. Povratni ping:Kladovo i Poreč, najavljena putovanja za leto 2023. godine – ENU "Naturisti Srbije"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *