Vikend za pamćenje – tako običan, a tako poseban – Peskara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taman što smo se vratili sa tradicionalnog međunarodnog naturističkog kuvarskog takmičenja u Sikiju, ponosni na zlatne medalje koje su naši takmičari osvojili, a sunce i lepo vreme nas je podsetilo na prirodne lepote naše zemlje i pozvalo na još jedno čarobno putovanje. Peskara nas je zvala…

Sunčan i topao vikend je uticao na dobro raspoloženje i pamtimo ga po mnogim divnim momentima. Počev od petka, celog vikenda bila je velika posećenost. Neki su došli da provedu par sati, drugi su tu provodili po ceo dan, a bilo je i onih koji su odlučili da provedu ceo vikend kampujući na obližnjoj plaži.


Bilo je stvarno puno posetilaca podjednako zastupljeno učesnika oba pola, kako mlađih, tako i onih u zrelijim godinama, što je bilo za svaku pohvalu. Ja sam se lično obradovala jer smo imali čast da konačno na Peskari vidimo i jednu pravu naturističku porodicu – tatu, mamu i dvoje dece uzrasta oko destak godina, srećne, vesele i slobodne. Bili smo privilegovani, počašćeni, radosni i osećali smo se da je tog dana dostignut vrhunac naših stremljenja kada je naturizam u pitanju – porodični naturizam je naša budućnost, jer se budući naturisti vaspitavaju u krugu porodice, počev od malih nogu. U tome leži naša svetla budućost, kako smo imali priliku da vidimo u Sikiju u Mađarskoj, samo nedelju dana ranije.
Sreli smo se sa našim dragim prijateljem, koji nas svake godine obraduje lepo ošišanom travom Peskare, taman sređenom za naše sunčanje i uživanje. Tu priliku je predsednica iskoristila da mu se u ime Udruženja “Naturisti Srbije” zahvali za trud i nadoknadi deo troškova, koje je ove godine u junu, taj profesionalni kosač imao tokom prve kosidbe, a sve zbog vlažnog terena.
Izgleda da sam bila malo opširna u zahvaljivanju, ali ne mogu da opišem osmeh na njegovom licu i zahvalnost zbog toga što smo ga se setili. Hvala njemu!

Na fotografijama oko vrata ona nosi medalju sa kuvarkog takmičenja u Sikiju u Mađarskoj, koja je dobijena nedelju dana ranije.


Link do teksta sa takmičenja:

Zlatne medalje na naturističkom kuvarskom takmičenju u Sikiju 2023. godine

Naši drugi prijatelji su sredili i dva ulaza u jezero i iako je bio visok vodostaj, napravljene stepenice u pesku su bitno olakšavale ulaz u vodu.
Takođe smo se sreli sa dragim Zrenjanincima, kao i sa našom dragom članicom, koja sada živi daleko i retko ima priliku da dolazi na Peskaru. Baš nam je bilo drago što smo se sreli.
Tog dana se konačno oslobodio i proplivao naš mali pas koji je inače čest gost na Peskari. Prozvali smo ga Vidra!

U jednom momentu je krava s obližnje livade ušetala u jezero da se malo osveži i popije vode. To se inače često dešava. To je priroda. To je Peskara.

Bio je to vikend za pamćenje, tako običan, a tako poseban.
Sledeće viđenje je zakazano za nedelju, 30. jul. Vidimo se!

Tanja

.

12 mišljenja na „Vikend za pamćenje – tako običan, a tako poseban – Peskara

  • tanja Autor člankaOdgovor

   Dragi MIlutine,
   to vam niko ne može zabraniti. Prošle sezone je bilo puno pasa, a u ovom tekstu se videli malog švrću, koji je tog dana proplivao.

 1. Jovana Odgovor

  koliko je udaljena prva prodavnica (citala sam negde da li se zove Gomex ?)

  • tanja Autor člankaOdgovor

   Draga Jovana,
   da, dobro ste upamtili. Gomex je udaljen oko kilometar, a preko puta jezera imate i kioske u kojima možete kupiti hranu, samo vam je potrebno malo odeće da biste išli na oba mesta.

  • tanja Autor člankaOdgovor

   Draga Goco,
   bezbedno je kao i svako drugo javno mesto. Preko puta jezera je klasična plaža, a naturisti su veoma miroljubivi ljudi, brinu jedni o drugima, kao i uvek!
   Tanj

  • tanja Autor člankaOdgovor

   Draga Ljubinka,
   često se dešava da ih nema, ali nekad, kao i na drugim mestima, bude pokoji…
   Tanja

 2. Goca i drugarice Odgovor

  kad ponovo idete ? da li ima neko mesta u kolima za dve sitnije dame ?

  • tanja Autor člankaOdgovor

   Draga Goco,
   pratite naš sajt. Svi pozivi će biti javni. Uvek se možete javiti, pisati nam na naturistisrbije@gmail.com ili zvati na 064/36-1111-8. Sve ćemo se dogovoriti. Uvek ste dobrodošli.
   Tanja

   • tanja Autor člankaOdgovor

    Poštovani Milane,
    sledeći put idemo u subtu i nedelju, 12. i 13. avgusta. Poziv imate na sajtu!
    Tanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *