Podsećanje: Siki – 1. maj 2019. godine

105

Loše vreme se baš i ne uklapa u naše planove za dvodnevni izlet. Nakon kraćeg razmišljanja skraćujemo izlet na drugi planirani dan. I tog drugog dana je loše vreme, ali je dvoje naturista iz Beograda i Novog Sada rešeno je da te planove i ostvari. Krećemo ujutru za Mađarsku, tačnije idemo u resort na istoimenom jezeru Siki (Sziki). Pozvani smo da prisustvujemo vikendu zvaničnog otvaranja sezone 2019. godine.

Siki je nama najbliži pravi FKK resort. Kada govorimo o udaljenosti od Beograda, nalazi se na oko 230 km od Borče (preko Pupinovog mosta i bivše “lakat krivine”, na autoput se izlazi već na petlji kod Batajnice), a od Novog Sada ima oko 135 kilometara (mereno od centralne petlje obilaznice).

Ravna panonska nizija ne priznaje granicu. Severno od Vojvodine ponavljaju se slični prizori. Obilazimo Segedin i nastavljamo ka severu direktno do Sikija. Dočekuje nas prostrano „dvorište“ sa jezerom, glavnom zgradom, kampom, par drvenih bungalova. U sredini svega je dečje igralište koje privlači pogled. Jezero je dovoljno veliko i udobno za kupanje a cvrkut ptica dopire iz šumice koja se nalazi odmah iza njega.

Vremenske prilike su rasterale većinu posetilaca koji su imali istu nameru kao i mi, pa je nama na raspolaganju bila cela glavna zgrada resorta. Tu nam je bio dostupan vruć đakuzi sa temperaturom vode od 38 °C, u kome smo se brčali celog dana. Osim njega, u glavnoj zgradi se nalaze i dve saune, deo za igranje manje dece, deo za mame sa bebama, udobna trpezarija, sto za bilijar, sto za stoni fudbal, letnja pokrivena bašta… Odmah pored su bife i restoran, gde se za pristojan novac može naručiti piće i hrana. Usluga je organizovana tako da se posetilac prethodno javi na recepciji i prilikom uzimanja hrane i pića samo da broj koji je dobio, a sve plati tek na odlasku.

Resort ima bogat letnji program svih vrsta zabave za sve uzraste – sportsku nedelju, dečji dan, nedelju umetničke kolonije, dane sređivanja resorta, takmičenje u kulinarstvu…

Za jedan prohladan prvomajski dan obavili smo sve što je trebalo – razmenili poklone sa domaćinima, ručali kao pravi nudisti, uživali u đakuziju, prošetali po resortu onako, goli po kišici, a koja nam nije smetala, napravili lepe fotografije da vam pokažemo kako smo se dobro proveli i vratili se zadovoljni i lepo raspoloženi. Siki, vratićemo se ubrzo! Obećavamo!

Na gostoprimstvu bismo se zahvalili Janošu, Lori, Ištvanu, Atili…

U ruci s ponosom i osmehom držim karticu Kluba naturista Siki (Sziki) – FKK kampa i plaže, kako piše i na tabli na ulazu…

Tanya

Jedno mišljenje na „Podsećanje: Siki – 1. maj 2019. godine

  1. Povratni ping:April u Morahalomu 2022.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *