Novo putovanje – Morahalom, 10. februar 2023.

napolju 2

Dobar dan dragi naturisti!
Kad je nešto dobro, ne treba ga menjati, kažu… 😉

Kao što ste čitali u ranijim tekstovima o naturističkim druženjima petkom u banji u mestu Morahalom, tako vam i ovog petka 10. 02. 2023, možemo vam preneti samo pozitivna iskustva, na šta smo svi već nekako i navikli.

Banja Sent Eržebet nudi uvek samo dobru uslugu, bazene sa lekovitim vodama, obogaćenim hidromasažnim sistemima koji prižaju vrhunski ugođaj, masažu, opuštanje i relaksaciju – pravi antistres lekoviti program.

Dobri vremenski uslovi za putovanje bez obzira na ovaj zimski, februarski, hladan mesec, dobro poznata ekipa iz Udruženja „Naturisti Srbije“, priključili su nam se i simpatizeri, koji su odlučili da nam se pridruže na ovom jednodnevnom druženju – banjanu ;), a koji cu čitali naše blogove na sajtu www.naturisti.rs…

U obećanju koje smo dali u komentarima na tekst sa prethodnog putovanja na sajtu, isto smo i ispunili i koristili drugi granični prelaz Bački vinogradi, umesto uobičajenog Horgoša 2. Uštedeli smo tridesetak kilometara puta, gužve nije bilo i posle kraćeg zadržavanja oko carinskih formalnosti i nakon samo 18 kilometara udaljenosti od granice, dolazimo na adresu Szent László park 4, 6782 Mórahalom.

Tačna geografska lokacija je: 46.21725487303061; 19.888242566945472.

Podsećamo da za ovu putanju vinjeta nije potrebna…

Put je bilo obeležen, pa smo brzo i lako stigli. Tu nas je, kao i obično, čekao besplatan parking.

U Varga Čardi je više ljudi odlučilo da proba legendarni gulaš i bili su oduševljeni ukusom ovog nacionalnog specijaliteta.

Za gurmane preporučujemo da probate mađarski specijalitet – originalni langoš sa belim lukom, pavlakom i kačkavaljem, ali je kečap ipak možda bio suvišan… 😉

langos

Ovog puta smo imali obavezu da obavimo jedan poseban zadatak. Uspešno smo održali Izbornu skupštinu Eko-naturističkog udruženja „Naturisti Srbije“. Svim članovima organa uprave jednoglasno su produženi mandati, a prisutni su čuli jednu zaista ekskluzivnu vest vezano za mogućnost osnivanja naturističkog centra u samom srcu Beograda, o čemu će na ovom veb sajtu biti date naše ideje u toku nekoliko narednih dana.  

Eko-naturisti Srbije mala

Nakon obaveza, vratili smo se uživanju u ovom tracionalnom nudističkom spa danu – topili smo se u saunama, izležavali na ležaljkama, družili smo se i pričali – razmenili smo razna iskustva naturista iz susednih država, tu su bili dragi naturisti iz Hrvatske, Rumunije, Bosne… U popodnevnim časovima pridružili su nam se i naturisti iz Mađarske, koji isto kao i mi, obozavaju ovo mesto petkom.

Tom prilikom smo iskoristili i popuste koje daje turistička karta.

Untitled-1

Prizori iz banje.

Najviše vremena smo ipak, provedeli u omiljenom đakuziju od 15 kvadratnih metara.

Naši učesnici su bili veoma raspoloženi za poziranje iz vode hidromasažne kade, sa namerom da se dugo sećaju ovog sunčanog februarskog dana. Posebno su iskoristili period kasnog popodneva i laganog zalaska sunca, te zrake i senke koje je on stvarao, pa su tako nastale zanimljive fotografije priložene u ovom tekstu.

Poze Geze – u đakuziju, u sumrak, pa i u kontrasvetlu!

Pravi, pravcijati šešir za saunu i bure za hlađenje posle saune

Vratili smo se u Srbiju ponovo preko prelaza Bački vinogradi, a onda su se našli putnici iz dva automobila iz Srbije (nisu mogli svi da dođu) našli na prvoj pumpi nakon graničnog prelaza, nastavili da se druže do dugo u noć.

Veliki utisak na prisutne ostavile su teme započete na skupštini, a ticale su se rada udruženja i budućih akcija oko unapređenju naturizma u Srbiji, kao i realnih mogućnosti postojanja naturističkog centra i kod nas, pa nam se nikako nije žurilo.

Lep je bio ovaj dan…

S ljubavlju,
Tanja i prijatelji

Novoizabran-zig-srednji

6 mišljenja na „Novo putovanje – Morahalom, 10. februar 2023.

 1. Arpi Odgovor

  Čestitam! žao mi je što nisam prisustvovao, lepo druženje i čekamo novine 😊
  pozdrav iz Bayerna.

 2. Slobodan Odgovor

  Zavidim vam ! svaka vam cast na organizaciji samog putovanja i boravka u banji Mórahalom
  srdacno vas sve pozdravljam i mislim na vas , vas Slobodan Dimic iz Sarajeva !

 3. Lolita Odgovor

  eee.. kad bi bilo tako nesto organizovano u Srbiji , da ne trosimo po 8 i vise sati na putovanje do Madjarske

 4. Goca Odgovor

  Lepo kaze Lolita,
  nama iz unutrasnjosti Srbije treba vise od 10 sati putovanja + cekanje na granici

  vise se umorimo od putovanja nego sto provedemo vremena u banji.

 5. Povratni ping:Izborna skupština, održana 10. februara – ENU "Naturisti Srbije"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *