Krf – okom radoznalog naturiste (II)

IMG_1487

Autor: Zoran, NS

Krf neodoljivim čine, naravno, njegove plaže – šljunkovite, peskovite, uređene, neuređene i naravno, one nama najzanimljivije – nudističke. Neke zvanične za one koji vole kupaće kostime, neke pogodne za nudiste, neke nezvanične i naravno mnoštvo malih skrivenih uvala koje pružaju mogućnost uživanja u prirodi i suncu po celom telu – kao u naturizmu!

Odseli smo u mestu Kasiopi koje se nalazi na severoistoku ostrva, odakle sam i računao razdaljine do zanimljivih plaža, ali je i samo mesto jako dobra lokacija za odmor i uzivanje!

Neke od najinteresantnijih plaža su (barem nama) pored pomenute Mirtiotise – Avlaki, Halikounas, Ariljas i nama najdraže, jedne predivne male uvale koja se nalazi u samom mestu Kasiopi!

Podjimo od najdalje – Halikounas!

Od Kasiopija do plaze Halikounas, putem preko grada Krfa i Moraitike, po gugl mapu ima 62,4 kilometra i trebalo bi da vožnja traje oko 1 sat i 40 minuta. Međutim, računajte na to da će vam sigurno trebati više od toga – nepoznat put, malo navigacija vodi obodom grada Krfa, malo vam pogled odvlače neki detalji, pa zastanete da nešto izbliza pogledate, da bi tek na kraju stigli do jezera Korison i željene plaže. Kad prestane asfalt, počinje zemljani, ali dobar put nasut tucanikom, te se ovde preporučuje lagana vožnja, jer se točkovima automobila sa puta stvarno diže velika prašina. Mali problem je što na parkingu nema hlada za parkiranje vozila, ali se na kraju ipak nekako pronađe mesto ispod nekog niskog drveta ili visokog žbuna. Kada se auto parkira, zbog peščane dine koja se tu nalazi, sama plaža se ni ne vidi, ali ćete u njoj lako pronaći prolaze do plaže koje tražite. Na samom početku plaže nalaze se dva kafića sa suncobranima i ležaljkama i kad se oni prođu, nešto dalje se izađe na samu plažu.

A tamo vas čeka ništa manje nego spektakl – raj za oči, melem za dušu – savršena peščana plaža koja poziva na hedonizam!

Suncobran je ovde bio obavezan, pa čak i u septembru kada smo mi bili tamo. Sa uživanjem i natenane smo “instalirali” naše rekvizite za plažu. Gužve uopšte nije bilo (septembar, možda je to bilo baš zbog toga), ali daleko od toga da je bilo pusto. Razmak između uživalaca u naturizmu je bio sasvim dovoljan, može se reći čak i povelik. Bilo je tu dosta ljudi koji su hodali pored vode – u kostimima, nudisti ili potpuno obučeni šetači. Ono što je bilo lepo u toj situaciji je bilo to da niko tu nikome nije smetao, a svaki prolaznik bi se ljubazno osmehnuo i kao pozdrav klimnuo glavom.

Plaža je bila peščana, lep žuti pesak je prosto milovao telo nesputano garderobom i okovima kupaćih kostima. Ovde niste imali nikakav problem da zabodete svoj suncobran iako je tokom našeg boravka bilo malo vetrovito. Taj vetrić je baš prijao i nije bilo nimalo neprijatno ni po izlasku iz vode. Na tom delu je ulaz u more veoma blag, štaviše, put od peska do dubine mora dovoljne za plivanje predstavljao je prijatnu šetnju. Iako je to bila peščana plaža i pored toga što je bilo i malih talasa, voda je bila neverovatno bistra i čista. Neopisivo je bio prijatan osećaj ležati na samom spoju peska i vode, na pesku toliko mekanom da imate osećaj kao da ste na oblaku, dok vas po celom telu naizmenično miluju i sunce i talasi. E, to je bio naturizam u pravom smislu te reči, sklad u spoju prirode i nesputanog ljudskog tela i duha! Ono što sam odmah primetio (ne znam da li je tako stalno) je da nije bilo nikakvog otpada ni na samoj plaži, niti pored nje, iako u blizini nisam video nikakvu kantu za otpatke. To me je stvarno oduševilo.

Ukoliko se opredelite da posetite ovu plažu i uživate kao nudista/naturista, uživanje vam je zagarantovano. Zbog daljine našeg smeštaja nismo dočekali da uz zvuke mora i flamingose u pozadini (bilo ih je dosta na samom jezeru) ovog puta nismo uspeli da prisustvujemo zalasku sunca, za koji verujemo da je nezaboravan. Ostaje nam da to uživanje doživimo sledeći put kada budemo letovali na Krfu.

Svaka preporuka za videti i doživeti, naročito za ljubitelje divljih, neuređenih plaža, baš onakve kakve i mi sami volimo!

Napisao i doživeo Zoran, Novi Sad

Foto: ZoranObjavljeno pod Blog

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *