Iskustvo za nezaborav

P1150926

Dragi moji naturisti Srbije, 
šaljem vam priču o svom prvom fkk iskustvu. 
S poštovanjem, 
Sale Naturale, Novi Sad, 

Levo, levo… – rekla mi je i usmeravala, a ja sam, svo vreme to ipak kratkog puta mislio da idemo u krivom pravcu.

Godinama kasnije, sve do danas, znam da nisam pogrešio što sam pristao na ponudu drugarice Dušane. Korak po korak, kročili smo na kameniti deo dalmatinske obale Jadrana. Ostrvo Šolta, nedaleko od Splita leta 1987. godine delovalo je, grupi sa kojom sam krenuo u avanturu, dovoljno atraktivno za provod. Ipak, nisam se nadao da ću ovde, po prvi put ostati… razgolićen!

Nisam znao o čemu je reč dok nismo stigli do puteljka kojim smo se spuštali na plažu. Uske kamenite staze i sve bliži i bliži put ka…? Video sam da nismo stigli do nečega što bih, tada nazvao, „regularnim kupalištem“ nego smo skrenuli iza table sa nazivom FKK…

Dušana mi je rekla da se što pre skinem. Znala je i zašto to kaže: svako oklevanje podstiče sumnje u nas, što se kasnije razgolitimo bićemo sumnjiviji. Moja školska drugarica je već bila gola dok sam se premišljao dolazeći do trenutaka Prosvećenja…

Čini mi se da ću taj trenutak da pamtim dok sam živ. Palčeve uvrćem u plavi kupaći kostim (ne sećam se „marke“ tog vodenog odela…) oslobađajući se ’najbitnijeg rekvizita za plažu’ kako kupaćim gaćicama ’tepaju’ mnogi od nas.

Leta 1987. godine, u Dalmaciji, kao jedanaestogodišnji dečak upoznao sam jedan sasvim novi, golišavi svet. Ovo iskustvo potpuno me je promenilo jer sam shvatio da, da bih uživao na letovanju i plažama, ne moram da oblačim skupoceni tekstilni predmet.

Iskreno,

Sale Naturale

esejista i promoter naturizma u Udruženju „Naturisti Srbije“

Fotografije snimila Tanya

Objavljeno pod Blog

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *