Lep početak sezone 2022.

Konvoj

Jezero Peskara u Mužlji kod Zrenjanina
21. maja 2022. godine

Proleće je, buđenje prirode je bilo očigledno. Negde ispred Lukinog sela u niskom letu nas je obradovala jedna roda, nedugo zatim ugledali smo prizor od koga su nam se srca nasmejala. Krdo konja napravilo je svoje malo obdanište – tu su bile okupljene buduće, ali i već ponosne mame nekoliko veličanstvenih četvoronogih beba.

Nismo se lako odvojili od ovog prizora i omekšanih srca nastavili smo put ka Peskari.

Stigli smo. Pred nama su sada drugačiji prizori – pravi, pravcijati katamaran na pravom, pravcijatom jezeru, prava, pravcijata priroda i pravi, pravcijati labudovi.. Obradovali smo se i odahnuli. Čekalo nas je…

Predstavljena nam je nova porodica za 2022. godinu. Bili smo počastvovani i oduševljeni.

Prišli su nam nečujno, sleva, odmah pored šiblja naše plažice, njih desetoro, lepih, belih i sivih… Predivnih labudova. Brčkali su se u vodi, među trskom i pored nas… Hvala im.

Poželeli smo i mi da se okupamo. Voda je bila divna, čista, bistra, prolećno prohladna, ali udobna za kupanje ili brčkanje u plićaku, ko je kako bio raspoložen.

U kasno popodne labudovi su rešili da im je dosta brčkanja u šiblju i otišli su dalje da plove po jezeru u fiksnom rasporedu: Živka sa dva labudića na leđima, tri labudića u vodi prate je u rep, Labud pliva odmah za njima, a za njim i preostala tri labudića. Gledali smo kako krstare jezerom u nepromenjenoj strogoj formaciji. Uživali smo dok smo ih pratili pogledom i aparatima…

Predvečerje pred zalazak sunca, očigledno obasjano sa zapada. Čarobni prizori su odlično oslikani ovom fotografijom. Vide se i sasušeni cvetovi bagrema pitomog, ali i trnovitog bagremovog šumarka.

U sutonu se vide labudovi koji čekaju noć nakon mirnog dana.

Laku noć Peskaro.

Laku noć Živka i Labude.

Čuvajte tu svoju preslatku graorastu dečicu…

Na putu ka Beogradu videli smo velikog beličastog zeca.

Zahvalni

Tanya. i prijatelji

Fotografisali smo svi mi

5 mišljenja na „Lep početak sezone 2022.

  1. Milan Odgovor

    Prelepe slike iz prirode. Da li organizujete putovanja? Zainteresovan sam

  2. Povratni ping:Idemo na… Peskaru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *