Par reči o Beloj Crkvi, konačno

viber_image_2023-09-09_17-16-32-516

Prvi brzi izveštaj

Dragi naši,

više godina unazad jezera kod Bele Crkve postala su meta interesovanja za uživanje u prirodi: kupanje, sunčanje, pecanje, kako za odevene turiste, tako i za naturiste. Danas vam donosimo vam informacije iz prve ruke.

Malo po sećanju, malo iz priča smo očekivali da nas čeka lepo putovanje, priroda, mir i spokoj, naturističko kupanje i sunčanje. Konsultovali smo mape i pronašli način kako ćemo najlakše doći do tog mesta. Infomacije o kojima pričamo ćemo sada podeliti s vama. Mape za pronalaženje ovog mesta možete pogledati u nastavku:

Jezera kod Bele Crkve ima ukupno 11, a nastala su izvlačenjem peska i šljunka.

Turizam je na jezerima vrlo razvijen, postoji veliki broj kuća i apartmana za izdavanje, a tu je i veliko kampersko naselje koje broji više stotina kamp-kućica, koje je moguće ili parkirati ili iznajmljivati tokom cele godine.

Put do Bele Crkve, kao i do samog jezera je jako dobrog kvaliteta, nema rupa, vozi se dosta brzo. Na putu nema gužve i praktično, čim se izađe iz Pančeva, automobila skoro u da nema.

PRODAVNICA – jako dobro snabdeven veliki supermarket, koji radi 7 dana u nedelji, a udaljen je samo 1900 metara od naše lokacije (Jelena 2 – meštani ga zovu JECA 2), izuzetno ljubazne prodavačice, veliki izbor hladnog pića, povoljne cene, a često ima i akcija, kao i mesta za parking ispred same radnje (slika dole).

Za ljubitelje standardnih plaža na raspolaganju je 6 jezera koja su uređena, a za nudiste je na raspolaganju desetak uvala – manjih plaža, gde se parovi ili manje grupe mogu smestiti u hladovinu ispod drveća ili se sunčati na obali jezera.

Voda na jezeru je mlaka i čista, odlična za kupanje a vodi se može prići sa vise lokacija. Tu postoji veliki broj uvala sa peščanim i šljunkovitim pristupom, kao i sa pontona. Najviše što nas raduje je to što nema muzike, nema gužve, izuzetno je mirno i tiho, pravo je mesto za odmor u prirodi.

viber_image_2023-09-09_17-16-25-765

Dozvoljeno je koristiti kajake i čamce, ali bez motornog pogona, dušeke.

Noći su poprilično hladne, s obzirom da je već uveliko septembar mesec, te je potrebno poneti toplu odeću i čarape za večernje i noćne sate, kao i tople vreće za spavanje ili tople prekrivače.

Signal mobilne telefonije sva tri operatera je pristojan.

Mesta za parking ima dosta.

Hladovinu je moguće pronaći ispod nekoliko velikih krošnja drveća.

Fenomenalno je to što je sve uređeno, pokošeno i ravno.

Vatra se može ložiti iz više razloga: zbog dima koji bi rasterao komarce, pravio se roštilj, kao i uživanju u logorskoj vatri uveče. Suvog granja ima dosta u okolini, zbog čega je sekira preko potreban alat.

Obavezno u večernjim satima koristiti repelente za komarce (Autan, Szuku)!!!!

Pristupačno je i za kućne ljubimce.

Jedina mana je to što se mestimično mogu pronaći na livadi brabonjci od ovaca, pa vam savetujemo da hodate u papučama.

Entuzijasti su napravili veliku nadstrešicu sa stolovima i velikim stolom i klupama, gde može da se smesti preko dvadeset osoba. Sve je čisto i bez otpada, što molimo buduće posetioce da ispoštuju i sačuvaju red koji vlada ovde. Budimo odgovorni.

Na putu od Beograda do Bele Crkve postoji dosta usputnih lokacija na koje možete svratiti. Posebno ističemo Deliblatsku peščaru, a u njenom srcu Čardu – odmaralište Vojvodina šume, prelepo mesto, prepuno borovine, staza za šetnju (popularno nazvane Staze zdravlja). Prelepo mesto za odmor, za rekreativce, za sport, za ljude koji vole da šetaju u borovoj šumi i da udišu prijatne mirise borovine, ranije je bilo jako popularno mesto za rekreativnu nastavu.

Za ljubitelje bureka, posebnu pažnju obratite da se na samom ulasku u Pančevo (novi put) nalazi pekara Grga, za koju mnogi tvrde da se jedan od najboljih bureka može kupiti upravo na ovom mestu.

Na izlazu iz Pančeva, na putu koji vodi ka Beloj Crkvi nalazi se nekoliko tezgi sa sezonskim voćem i povrćem, gde se možete po povoljnim cenama snabdeti domaćim proizvodima i obezbediti sveže domaće namirnice za izlet.

Sa zadovoljstvom uživao, fotkao, napisao i vama pokazao put,
vaš Bundi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *